KalDer Turizm Çalışma Grubu (TÇG), turizmde mükemmellik anlayışının içselleştirilmesi, yaygınlaştırılması, kalite bilincinin geliştirilmesi ve özendirilmesi, kalite yönetim sistemleri alanında faaliyetlerin etkinleştirilmesi ve gelişmesini sağlamak, bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek, üyelerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve yetkinliklerini arttırmak amacı ile KalDer çatısı altında kurulmuş bir gönüllü oluşumdur.
KalDer TÇG vizyonu, “Türkiye turizm sektöründe, kalitenin uluslararası alanda rekabet edebilir düzeye erişimine önemli katkılar sağlayacak öncü bir grup olmak” olarak belirlemiştir.
Grup, bir KalDer profesyonel yöneticisinin yönlendirmesinde çalışmalarına yürütmekte olup 40 kişiye yakın gönüllü üyeden oluşmaktadır. Üyeler, Teknik, Eğitim ve Gelişim, Çevre ve Sosyal Sorumluluk ve İletişim konularında çalışacak 4 alt grup şeklinde iş bölümü yapmış, ayrıca her bir alt grubun lideri ve yardımcısının katılımıyla oluşan bir Koordinasyon Grubu da çalışma grubunun yönetimini ve yapılan çalışmaların birbiriyle olan uyum ve koordinasyonu sağlamaktadır.
TÇG 2016 yılının sonunda yapılanmasını tamamlayarak, 3 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirdiği 1. Arama Toplantısı’nın ardından faaliyetlerini planlayarak yoğun şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.
KalDer Turizm Çalışma Grubu Faaliyetlerinden
1. Arama Toplantısı (3 Mart 2017)
Kalite Yöneticilerine Eğitim (22 Temmuz 2017)
KalDer Turizm Çalışma Grubu, ilk seminerini Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standart Revizyonu seminerinde revize edilen ISO 9001 standardının turistik işletmelerdeki uygulamaları anlatıldı. TÇG üyeleri ile sektörden çeşitli meslek çalışanlarının yer aldığı 60’ın üzerinde katılımcıya seminer sonunda KalDer Eğitim Katılım Sertifikası verilmiştir.
KalDer Turizm Çalışma Grubu 2017 kış dönemi faaliyetlerini planlamak üzere toplandı.
26 Ekim 2017 Perşembe günü KalDer Turizm Çalışma Grubu lideri Nurdan Teke Deybs başkanlığında ve KalDer Türkiye Mükemmellik Ödülü Sekreteri Berçin Gün'ün katılımı ile yakın dönem hedef planlama toplantısını gerçekleştirdi.
Stratejik hedeflerin gözden geçirildiği toplantıda öncelik Yetkinlik Geliştirme Programlarına verilerek Aralık- Nisan dönemi eğitim takvimi oluşturdu. Sektör ihtiyaçları göz önünce bulundurularak seçilen eğitim konuları için öncelik Toplam Kalite Yönetimi ve Kalite Bölümü’nün Organizasyondaki Rolü, EFQM Mükemmelik Modeli, Proje Yönetimi, Kıyaslama Nedir Nasıl Yapılır, Süreç Nedir Süreç İyileştirme, Problem Çözme Teknikleri konularına verildi.
Toplantıda, turizm sektörürün kalkınmasını, gelişmesini ve sürdürülebilir kılınmasını amaç edinmiş turizm yatırımcılarının ve yöneticilerinin temsil edildiği sivil toplum kuruluşları için ziyaret planları oluşturularak iş birliği geliştirmek amaçlı ortak proje çalışmaları planlandı. Turizmin sektörünün konaklama, seyahat acenteliği, tur operatörlüğü ve yer hizmetleri alt iş kolları başta olmak üzere özellikle sektörün ihtiyaç duyduğu misafir memnuniyetine yönelik kıyaslama projeleri ihtiyaçları ve ilgili paydaşların bir araya geldiği arama toplantıları, özel anket çalışmaları hedef planları 1 yıllık takvim dönemi için oluşturuldu.
Turizm sektöründe mükemmellik anlayışının içselleştirilmesi, yaygınlaştırılması, kalite bilincinin geliştirilmesi ve özendirilmesi, paydaşların ve üyelerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve yetkinliklerini arttırmak amacı faaliyetlerini sürdüren KalDer Turizm Çalışma Grubu daha önce olduğu gibi bundan sonra da yapacağı etkinlikleri ve faaliyetleri paydaslarina duyurmaya devam edecektir.